Започна международната регата Black Sea Cup Bourgas 2015

Започнаха гонките в международната регата “Black Sea Cup”. Ветроходното състезание  се провежда от днес до четвърти октомври в акваторията на Бургаския залив. Първенството се организира за трета поредна година от Яхт-клуб „Порт Бургас“, Яхт-клуб „Черноморец Бургас”, Българска федерация по Ветроходство, Община Бургас и „Пристанище Бургас” ЕАД.

В проявата участвата девет спортни клуба, които се състезават в младежките класове „Оптимист”, ”420” и „Лазер 4.7”. Най-многобройни са най-малките състезатели в клас „Отимист”, където за награди се борят 49 участника. 13 са участниците в клас „Лазер 4.7”, а в клас „420” участват три лодки със шест състезатели. Награждаването на най-добрите  ще е в неделя.

Само преди месец гр. Бургас бе избран за домакин на Европейското първенство по ветроходство в клас „Оптимист” през 2017 година, когато се очакват малки ветроходци от 35 страни. Вече са договорени тренировките на десетте най-добри отбора в този клас, които ще се проведат догодина в Бургас по същото време, за което се планира и европейското първенство. Това съобщи изпълнителният директор на бургаското пристанище Диян Димов, който присъства на началото на регатата”Black Sea Cup”.