За първи път туристи от круизен кораб посетиха остров „Света Анастасия” в Бургас

При перфектна организация на Морска гара бе обслужен кораб на най-големия европейски круизен оператор Mediterranean Shipping Company – Sinfonia. Той акостира на Морска гара Бургас в Деня на Независимостта на България в 07:30 часа с 1843 туристи на борда.

За първи път чуждите туристи имаха възможност да посетят най-новата туристическа атракция на Бургас – остров „Света Анастасия”. 50 туристи отплаваха за острова с едноименния общински кораб и останаха впечатлени от видяното, сподели туроператорът организирал пътуването. Голяма част от пасажерите предпочетоха автобусни екскурзии, като изборът за пътуването беше между Созопол и Варна. Други имаха възможността да се запознаят със старите църкви в града на ЮНЕСКО – Несебър. За туристите, които пожелаха самостоятелно да разгледат Бургас отново бе осигурена специална бус линия /шатъл/ от Морска гара до изхода на пристанището, която бе създадена по инициатива на „Пристанище Бургас“ ЕАД съвместно с общината.

Круизният сезон в Бургас продължава, а месец октомври е месецът на MSC Cruises. Тогава на Морска гара се очаква още едно посещение на 252 метровия МSC Sinfonia, както и две на 294 метровия MSC Orchestra.

На 07.10.2015 г. в Морска гара Бургас ще застане м/к Island Skay, който е следващият круизен кораб по план за сезона. През септември на Морска гара Бургас извънредно, поради неблагоприятни метеорологични условия акостира – Seabourn Odyssey с 459 туристи на борда.