Китайската правителствена делегация посети „Пристанище Бургас” ЕАД

На 21 февруари китайската правителствена делегация посети „Пристанище Бургас” ЕАД. Тя бе водена от заместник-председателя на Националната комисия за развитие и реформи на Китай Дзиджъ Нин. В състава на делегацията участваха и представители на Министерството на транспорта, Министерството на външните работи, Китайската банка за развитие, както и на транспортни фирми, сред които и на китайските железници.

Делегацията бе посрещната от зам.-министъра на транспорта Антон Гинев , кмета на Бургас Димитър Николов, областния управител на Бургас Вълчо Чолаков, изпълнителния директор на пристанище Бургас Диян Димов, зам.-кмета на Бургас Красимир Стойчев и др.

В Бургас гостите посетиха Морска гара, където изпълнителният директор на пристанището Диян Димов ги запозна с възможностите на бургаски пристанищен регион. Кметът на Бургас Димитър Николов презентира транспортната инфраструктура и посочи, че в бъдеще Бургас ще бъде ключов в логистиката, и призовава предпиемачите да се инвестира смело и без притеснение в града.