Наемаме велосипеди и от Морска гара – Бургас

Модерна велостоянка заработи на територията на Морска гара – Бургас. Това е резултат на доброто партньорство между общината и държавния порт, като стоянката е вече част от рент-а байк системата на Бургас, който отново първи в страната предостави подобна услуга на гражданите и гостите на града. През тази година в морския град са доставени нови 120 велосипеди, с модерен дизайн и подобрени технически параметри, изработени специално за Бургас. С тях общият брой на велосипедите с възможност за наемане вече е над 200.

„В момента разкритите велостоянки в Бургас са седем, а до края на годината предстои да бъдат открити още няколко в различни комплекси и части на Бургас. Наемането на общински велосипед е изключително лесно, като гражданите могат да избират между няколко вида на заплащане на услугата – чрез велокарта, SMS и банкова карта от виртуален пост терминал”, каза Андрей Рунчев , ръководител на общинско предприятие „Транспорт”.

По идея на ръководството на пристанището е направено и специално брандиране на велостоянката на Морска гара. На фона на плана на Зоната за обществе достъп, са представени ретро снимки от създаването на велосипеда и развитието му, което е претърпял през годините. На снимките може да бъде видян първият българин, притежател на велосипед, както и група състезатели от Бургас, снимали се за спомен пред сградата на стария съд. Гражданите желаещи да наемат велосипед могат да се запознаят и със схема, която показва използването на различните видове велосипеди през годините.