Отбор на пристанище Бургас ще участва в Националната спартакиада на транспортните работници

Националната спартакиада на транспортните работници ще се проведе от 15 до 19 май в курорта Албена. Представителният отбор на „Пристанище Бургас” ЕАД включва 12 състезатели, които ще покажат умения в шест вида спорт. Те ще се включат в срещите по мини футбол, шахмат, тенис на маса, бадминтон, плуване и теглене на въже.

Традиция е работниците и служителите на пристанище Бургас активно да участват в спортни мероприятия и да завоюват постижения в областта на работническия спорт. През 2011 г. отбори по футбол, тенис на маса и шахмат участваха в Международния работнически спортен фестивал, където показаха добри резултати и заеха достойни места в отборното касиране по футбол и индивидуалните класирания по шахмат. През 2012 г.и 2013 г. състезатели от пристанището участваха в Десетия юбилеен международен работнически фестивал и в Световните работнически игри на КСИТ /Световна работническа спортна конфедерация/. Представителни отбори на пристанището показаха висок спортен дух и при участието си в Националните спартакиади на транспортните работници, общински турнири и двустранни спортни срещи през 2014 г. и 2015 г.

Ръководството на пристанище изразяват увереност, че и при  настоящото участие в Националната спартакиада на транспортните работници отборът на работниците и служителите от порта  ще имат поводи да се гордеят не само с професионалните си резултати, но и с постиженията в работническия спорт.

Снимка: Отборът  по минифутбол на „Пристанище Бургас” ЕАД, завоювал трето място  в Националната спартакиада на транспортните работници през 2015 г