Представителен отбор на Пристанище Бургас участва в Националната спартакиада на транспортните работници

Представителен отбор от работници и служители на „Пристанище Бургас” ЕАД взе участие в Националната спартакиада на транспортните работници. Участието на отбора бе по покана на Съюза на транспортните синдикати в България и се проведе от 3-ти до 7-ми юни в курортен комплекс Албена. Отборът на пристанището взе участие в пет от предвидените по регламент осем вида спорт.

Бургаските спортисти завоюваха трето място в групата и шесто място в общото класиране на спартакиадата в дисциплината „минифутбол”. В отборното класиране шахматистите заеха четвърто място, а техни индивидуални представители се класираха на седмо и осмо място.В дисциплината „плуване 50 метра свободен стил” отборът зае четвърто място, а в индивидуалното класиране пето място. В дисциплината „крос” представител на пристанището се класира индивидуално на седмо място. Трето място бургаските пристанищни работници взеха в дисциплината теглене на въже, а всички участници от отбора в тази дисциплина получиха индивидуални медали.

„Стана традиция представители на бургаското пристанище да участват в Националната спартакиада и отново показаха висок спортен дух и издръжливост”, каза изпълнителният директор на пристанището Диян Димов.