Лакомства за боклуци и романтично писмо в бутилка са част от интицативата „Тайните на морето”

 

Пристанище Бургас и сайтът е-Бургас имат удоволствието да Ви поканят на невероятното приключение „Тайните на морето.” Събитието ще бъде четири дни и е посветено на 20 май -Европеският ден  на морето.  Инициативата е част от европейския призив „Да опазим чисто морето и плажа”. Събитието ще се проведе на Морска гара – Бургас от 20.05 до 24.05.2015 година при вход свободен.

През цялото време Вие активно може да се включите. Ето как.

Още в първия ден, след откриването на 21.05.2015г. организаторите провокират романтиците. Всеки, който иска да изпрати интересно, нетрадиционно послание до любим, до приятели, до своето семейство, да си пожелае нещо или просто да излее душата си, може да напише писмо. Е-Бургас и Пристанище Бургас ще се погрижат то да бъде поставено в бутилка. За да не замърсяваме морето, нетрадиционните писма, ще бъдат закачени на морски мрежи. Най-добрите писма ще бъдат отличени от жури, a наградите ще бъдат раздадени в последния ден на „Тайните на морето” – 24.05.2015г.

На морската експозиция ще има отделен кът за боклуци, събрани от морския бряг. Всеки от Вас, който е открил кофички, бутилки, обувки, метални скари и всякакви отпадъци, захвърлени на плажа може да ги донесе, а оргазнизаторите срещу това ще ви дадат лакомства.

Ще бъде отличен и най-странния отпадък, който е намерен по нашето крайбрежие.

Заповядайте. Можете да се потопите в красивия свят на необятните морски дълбини, ще видите на живо русалки, пирати, водолази и ще разберете какви тайни крие морето. А авантюристите могат дори да се потопят в истинско морско приключение. Очаквайте скоро да разберете какви вълнуващи приключения са Ви приготвили  организаторите в „Тайните на морето”.