Пристанище Бургас бе представено пред инвеститори в Германия

Изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диан Димов представи логистичните и транспортни възможности на порта пред инвеститори в Германия. Акцент в представянето бяха възможностите за внос и износ на стоки през пристанището. Димов бе част от делегацията на Община Бургас, която бе на работно посещение в Мюнхен, Бавария /една от шестнадесетте федерални провинции на Германия/.

Срещата бе по покана на президента на Сдружението на баварската икономика Бертран Бросард. В бизнес обединението членуват над 100 от най-големите и развити компании в областта. На срещата присъстваха представители на водещи баварски концерни в областта на автомобилостроенето, транспорта, електроиндустрията и високите технологии. Презентацията на пристанището бе част от цялостното представяне за  възможностите за инвестиции  на територията на община Бургас

Освен към трите индустриални зони на Бургас, баварските предприемачи проявиха интерес към инвестиции в ИТ сектора и аутсорсинг индустрията. Поради промени в тяхното местно законодателство, които забраняват работа през почивните дни, компаниите са в невъзможност да обслужват клиентите си най-ефективно, поради което търсят варианти да изнесат част от дейността си извън Германия. Кметът на община Бургас Димитър Николов се ангажира да  съдейства лично на баварските ИТ и аутсорсинг компании да стартират работа в Бургас.