127 000 туристи са обслужени на Морска гара Бургас от нейното откриване

Кръстеният от италианската звезда София Лорен красавец MCS Opera е последният круизен кораб за 2016-та година, който бе обслужен на Морска гара Бургас. Това е второто му посещение в рамките на месец октомври. Почти месец след приключването на активния туристически сезон Бургас и областта посрещат допълнително 2 251 чужди туристи от 43 държави, които са предпочели да пътуват по един от новите маршрути на компанията, предлагани тази есен. 13 дневното морско пътешествие включва посещения на пристанища в Италия, Гърция, Румъния и България: Чивитавекия, Генуа, Катаколон, Пирея, Тесалоноки, Констанца, Бургас, Гитио,Чивитавекия.

MSC Cruises са наш сериозен партньор и се радваме, че и тази година успяхме да надградим качеството на обслужване на пасажерите, а това не остава незабелязано от нашите партньори”, посочи изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов.

Туристите са заявили предварително екскурзии до Несебър, Созопол, Бургас, остров „Света Анастасия”, Котел, Жеравна и посещение на българско село – Еркеч. Освен, че имат възможност да се запознаят с българската история, бит и традиции част от пасажерите са пожелали да дегустират и нашенско вино.

От официалното откриване на Морска гара Бургас в края на 2013 година до момента са приети и обслужени 41 лайнера на 12 круизни компании с над 61 000 туристи. Премината беше и летвата от 1000 каботажни плавания на атракционните корабчета /общинският ”Света Анастасия”, „Капитан Кук”, „Мирела”, „Деймос” и др./ посещаващи острова и бургаския залив с над 66 000 туристи на борда.

Общо 127 000 туристи, толкова колкото са жителите на Сливен и Приморско взети заедно, са почувствали силата и духа на родното ни забележително Южно Черноморие!