2000 туристи пристигнаха в Бургас с MSC Sinfonia

Лайнерът „Sinfonia” елегантно акостира на Морска гара Бургас рано тази сутрин. Плаващият луксозен град е собственост на една от най-големите круизни компании MSC. 1968 туристи от различни националности имат възможност да разгледат есенен Бургас и да се посетят древните български градове Созопол и Несебър. За всички туристи, които пожелаха да се разходят из Бургас бяха осигурени модерни автобуси, по съвместна инициатива на „Пристанище Бургас” ЕАД и общината, които да ги превозят от кораба до центъра на града. Част от гостите се отправиха на морска екскурзия до най-атрактивната бургаска туристическа дестинация – остров „Света Анастасия”.

До момента на Морска гара Бургас са акостирали пет круизни кораба с почти 8000 пасажери, с което дестинация Бургас отново е сред лидерите в регион Черноморски басейн.

Настоящият курс на луксозния „Sinfonia” е от Генуа, Италия до Гърция през Турция и България. През тази година са вложени милиони евро за обновяването кораба. Същия е удължен с нова секция и вече е 275 метра и увеличен капацитет на каютите с 500 туриста. Височината му е 54 метра. Добавени са повече зали за забавления, нов басейн, повече каюти с балкон. Интериорът из целия кораб също е подновен и разполага  вече с открит басейн с детски аква парк, луксозен ресторант и нощни клубове.

Посещението на MSC „Sinfonia” съвпадна със заседанието на Борда на директорите на най-голямата круизна асоциация в Европа – MedCruise, което се провежда в италианския град Олбия на остров Сардиния. Преди часове стана ясно, че Бургас е избран за домакин на Генералната асамблея на MedCruise, през 2020 година, която ще се проведе на 24-ти септември. Това показва доверието, което бургаското пристанище е изградило само за четири месеца, след като бе прието за член на една от най-авторитетните круизни асоциации. Изборът на Бургас дава основание да се гордеем, че може да се наредим до утвърдени световни круизни дестинации, където обикновено се провеждат асамблеите на MedCruise, като Барселона, Рим, Марсилия.