25 лодки участват в международната ветроходна регата “Порт Бургас – Килови яхти” 2016 г

Стартираха първите гонки в международната ветроходна регата “Порт Бургас – Килови яхти” 2016 г. Регатата е организирана съвместно с Община Бургас и Пристанище Бургас. Надпреварата ще се проведе в три класа: IRC, ORC и Свободен. Участват 15 лодки в класовете IRC, ORC и 10 в клас Свободен.

Регатата се провежда в акваторията на Бургаски залив и южния район на Черноморското ни крайбрежие, западно от линията нос Емине – Маслен нос.

При класирането ще се прилага минималната точкова система от Приложение А на Състезателните правила по ветроходство. Яхтите от клас IRC и ORC ще се оценяват по коригирано време по системата “време за време”. Яхтите от клас Свободен ще бъдат класирани по ред на финиширане. Резултатите от гонките ще бъдат оповестени в сайтовете на Българската федерацията по ветроходство и Яхт клуб „Порт Бургас”.

Награди ще бъдат раздадени на всяка лодка, класирана на първо, второ или трето място във всяка група и клас. Осигуреният награден фонд за събитието е 3000 лева. Церемонията по връчването на наградите ще е на седми август 2016 г., след последните гонки.