Бургаското пристанище празнува - 18.05.2022

Приятели и гости на „Пристанище Бургас” отпразнуваха годишнината от откриването му за търговско корабоплаване. Група „Вълнолом” към пенсионерския клуб на пристанището отправиха музикален поздрав към присъстващите. Изпълнителният директор Диян Димов заяви, че е уверен в бъдещите перспективи за развитието на бургаския порт. Това, което преди 119 години е дало началото на развитието на бургаското пристанището, ние към днешна дата успешно защитаваме. Реномето, което то е имало още преди официалното си откриване, го отстояваме и днес”, каза Димов.

 

119-ия  си рожден ден Пристанище Бургас сподели с представянето на  международната компания Bering Yachts, специализирана в изграждането на персонализирани яхти, която разкрива свое производство в Бургас. Президентът на „Беринг” Алексей Михайлов, представи компанията и допълни, че Бургас е спечелил в конкуренция с още три локации в Европа, които са разглеждани за тяхното производство.

 

 Към поздравленията за празника се присъедини и кметът на Община Бургас  Димитър Николов. „Добре дошли! Щастливи сме, че Бургас ще продължи да произвежда плавателни съдове, както го е правил в миналото. Тук ще откриете добри специалисти. Разчитайте на пълна подкрепа!“, каза кметът Димитър Николов и благодари на бургаската морска общност, които са направили всичко за да привлекат този инвеститор.

От Bering Yachts вече са сключили договори с 60 служители в Бургас, които започват да работят и планират до края на тази година да увеличи броя им до 300. За настоящата година компанията има сключени договори за производството на 10 яхти.