Достойно представяне на отбора на бургаското пристанище в XV-тия Работнически спортен фестивал - 2018 г.

Завърши петнадесетото издание на Работническия спортен фестивал с международно участие в курорта „Албена”, организирано от Българска работническа федерация „Спорт и здраве“. Над 1700 спортисти от 14 държави се включиха в състезанията, като представители имаше от Русия, Мексико, Португалия, Литва, Полша, Украйна, Израел, Италия, Иран, Македония, Румъния, Беларус, Сърбия и България. Те се състезаваха в 19 спортни дисциплини - мини футбол, плажен футбол, плажен волейбол, волейбол, маманет (пилотен спорт за България), боулинг, тенис, плажен тенис, тенис на маса, шахмат, бридж, баскетбол, дартс, плуване, теглене на въже, плажна борба, петанк, спортна табла и вдигане на пудовка.

Отборът на бургаското пристанище участва в три дисциплини. С достойното си представяне в международния фестивал те имат повод да се гордеят не само с професионалните си резултати, но и с постиженията в работническия спорт.

В крайното класиране в дисциплината мини футбол за мъже отборът на порта зае 19 място от общо участвали 49 отбора. Те записаха победи над съставите на
Hapoel - Municipality Beer Sheva, Израел (5:1), Еnergoatom,Украйна (3:0) и реализираха загуба от Асарел Медет АД (1:2).

В крайното класиране в дисциплината тенис на маса за мъже тримата представители на бургаското пристанище заеха 9-то място от 22 участващи отбора, като спечелиха състезанията срещу Еnergoatom - Украйна, JKP BVK - Сърбия, Energia Moldova - Румъния.

При шахмат мъже състезателите от “Пристанище Бургас” ЕАД се класираха 7 -ми от 13 участващи отбора, като завоюваха победи в срещите с представителите на Полша, Румъния, ВиК - Стара Загора, Община Антоново и Асарел Медет АД.