Дядо Никола отпразнува 101-вия си рожден ден в бургаското пристанище - 01.08.2019

Кольо, както го наричат приятелите му в клуба на пенсионера към Пристанище Бургас отпразнува на 1- ви август 101 години. С усмивка и живи сини очи рожденикът Никола Мечев посрещна гостите на своето тържество, сред които бяха зам.- кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева, изп. директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов и Златка Атанасова от БЧК-Бургас.

Йорданка Ананиева връчи на рожденика поздравителен адрес от кмета Димитър Николов и му пожела да е все така с бодър дух, като пое ангажимента и на следващият му рожден ден да има представители на общината.

Рожденикът е пример, че всеки може да започне и второ столетие с бодър дух и запазена памет, каза директорът на Пристанището, който му подари икона на Свети Николай Чудотворец. „Нека още дълго да се радвате на обичта и уважението на своите близки, приятели и роднини, защото именно тези непреходни ценности са истинското мерило за човешкия живот! Желая Ви крепко здраве, силен дух и все така да продължите да печелите житейските битки! Дано вашата формула на дълголетието да Ви крепи още дълги години!”, пожела на столетника Диян Димов.

Подаръци и благопожелания имаше и от името на БЧК Бургас. Златка Атанасова сподели, че само преди няколко дни дядо Никола е станал най-възрастния по години, но активен член на организацията.

Рожденикът сподели за себе си, че спокойната съвест го крепи през целия му живот. Той каза, че винаги помни думите на своята майка: „Когато се стигне до бой или кавга - отстъпи, за да победиш!”. Той пожела на всички присъстващи да достигнат неговите години.

Фолклорната група към клуба на пенсионера на пристанище Бургас му отправи няколко музикални поздрава, които скоро се превърнаха надпяване и допринесоха за настроението на празника на дядо Никола.