Изпълнителният директор на пристанище Бургас връчи голямата награда на победителя в 12-то издание на Никулденския конкурс за рибарски разказ - 17.02.2023

Петдесет творби се състезаваха за голямата награда на 12-то издание на Никулденския конкурс за рибарски разказ на сайта Gramofona.com. Конкурсът по традици се обявява на празника на Бургас, а през годините се превърна в едно от любимите предизвикателства на изкушените от словото. Оценител на разказите в настоящия конкурс е бургаският писател Динко Динков, който е един от първите победители в него. Той е избран лично от поета и писателя Ваньо Вълчев, който години наред безпристрастно избираше най-добрите разказвачи. Ваньо Вълчев си остава сърцето на конкурса, като и този път не изневери на него, и присъства на церемонията по награждаването.

Изпълнителният директор на „ Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов връчи наградата на големия победител Иван Сухиванов, който спечели с разказа „Улов“  www.gramofona.com/hobi/ulov.

„Предвид факта, че животът се е зародил в океаните и моретата, а голяма част от човешкото тяло е вода, то  във всеки от нас има има частица от солената вода. Тази частица винаги ни привлича и не случайно всеки се чувства свързан с морето. Ние, които живеем в близост до него сме щастливци”, каза Димов и пожела интересът на авторите към конкурса да продължи да се увеличава. „Пристанище Бургас” ЕАД  е сред верните приятели на Никулденския конкурс за рибарски разказ и подкрепя  инициативата на  сайта Gramofona.com  от създаването на конкурса .

Разказът „Морето в тях“ на Славея Семова от Горна Оряховица спечели второ място, а третото място е за разказа „Даровете и дарбите на морето“ на Магда Борисова.

Раздадени бяха и поощрителни награди. Наградата на Ченгене скеле е за разказа „Илийката“ на Гочо Гочев. Ваучер на магазин „Синхрон“ печели разказът „Рибари“ на Милен Нанков от Ловеч. Комплект книги от издателство „Либра скорп“ и раница получи младата бургаска писателка Пролетина Палова за разказа „Морска прегръдка“.

Награждаването се състоя в галерия „Ателие” в „Магазия 1” с любезото домакинство на Националната художествена академия - филиал  Бургас.  Водещ  на церемонията бяха журналистът Петър Генчев и Десислава Генева, управител на информационния сайт. На събитието присъстваха областният управител проф. Мария Нейков, почетният консул на Австрия доц. Радостина Иванова, зам.-кметът на община Бургас Диана Саватева, разказвачи и приятели на конкурса. Магията да разкажеш някоя рибарска лакърдия обхвана и официалните гости на церемонията, които обещаха участие за следващото издание.

 

 „Улов“ , Иван Сухиванов

https://www.gramofona.com/hobi/ulov

 

„Морето в тях“,Славея Семова

 https://www.gramofona.com/hobi/darovete-i-darbite-na-moreto

 

„Даровете и дарбите на морето“ , Магда Борисова https://www.gramofona.com/hobi/darovete-i-darbite-na-moreto

„Илийката“ , Гочо Гочев

https://www.gramofona.com/hobi/iliykata

 

„Рибари“ , Милен Нанков 

https://www.gramofona.com/hobi/ribari-1672848268

 

 „Морска прегръдка“, Пролетина Палова

https://www.gramofona.com/hobi/morska-pregradka