Корабни сирени ще поздравят бургазлии за Никулден - 03.12.2020

Песента на корабните сирени ще огласи Бургас в празничния  Никулден. Денят, в който жителите на града почитат своя закрилник Свети Николай Чудотворец, тази година ще протече по нестандартен начин - виртуално, поради предприетите мерки за ограничаване разпространението на COVID_19.

 Събитието е включено в програмата за празника на града и ще се състои в акваторията на пристанище Бургас. Малки и големи плавателни съдове на институции и корабни компании ще вземат участие в зрелищната атракция, която ще бъде излъчвана онлайн през фейсбук профилите на Община Бургас на кмета Димитър Николов . В поздрава ще се включат влекачи на компаниите базирани в пристанище Бургас, съдове на „Гранична полиция” и ВМС. Предвидена е и кратка демонстрация на водните оръдия на влекачите. Това ще е импровизиран поздрав за празника към всички морски хора, жители и гости на града.

Корабното шоу ще се проведе на вътрешния рейд на пристанището в близост до Зоната за обществен достъп и ще започне в 13.00 часа на 6-ти декември.