Морска гара Бургас отново събира гражданите за честването на Националния празник на България - 01.03.2023

За шеста поредна година „Пристанище Бургас” ЕАД подкрепя инициативата „Българовско шествие” по повод Националния празник – 3-ти Март. Проявата за честването на освобождението на България от османско иго е по инициатива на Пламен Карашеви и негови съмишленици и в годините събира все повече последователи. Пространствата около Морска гара в Зоната за свободен достъп  отново ще се изпълни със стотици родолюбци, който ще отдадат почит към предците борили се за Свободна България. 

Програмата на инициативата ще започне в 9:00 часа от Морска гара - Бургас с музикален поздрав от ученици от Средно училище "Добри Чинтулов" и демонстрации на спортистите от клуба по спортна акробатика "Нефтохимик 2011".

Авто и мото участниците в шествието ще потеглят в 10:00 часа и ще преминат с полицейски ескорт през главните улици и булеварди на Бургас. Маршрутът ще премине през ул. „Булаир“, бул. „Демокрация“, бул. „Стефан Стамболов“, кв. „Ветрен“ и ще се насочи към град Българово.

На централния площад в Българово също е предвидена празнична програма с участието на ученици и спортисти, както и на народния певец Костадин Михайлов.

След това гостите и жителите на града ще се отправят на организирано шествие към местния храм-костница "Свети Атанасий". В двора на църквата ще бъдат положение цветя и венци в памет на загубилите живота си по време на Освобождението на България.

Организаторите призовават участниците в шествието към стриктна дисциплина и спазване на правилата за движение.

Повече  за инициатива можете да научите във фейсбук групата „Българовско шествие”:

 https://www.facebook.com/bulgarovskoshestvie3timart

https://www.facebook.com/bulgarovskoshestvie3timart/videos/911559066632243

https://www.facebook.com/bulgarovskoshestvie3timart/videos/710534164060831

https://www.facebook.com/bulgarovskoshestvie3timart/videos/1548129735696281

Публикуваните снимки са от страницата на „Българовско шествие”.