Наградиха най-добрите разказвачи в традиционния Никулденски конкурс за написване на рибарска история - 06.03.2024

 40 творци от страната и чужбина участваха в 13-то издание на традиционния Никулденски конкурс за написване на рибарска история. Той се организира от екипа на Gramofona.com, а „Пристанище Бургас” ЕАД е един от основните спомоществователи  от самото му създаване.

 Голямата награда бе присъдена на  Мария Ганчева от Несебър за „Скъпа снимка за спомен с едно морско чудовище”. Наградата и бе връчена от изпълнителния директор на бургаското пристанище Диян Димов.

На второ място се класира Бисера Джеводерова от Велико Търново с „Изборът”, а на трето журналистът Гергана Стоянова с „Паламуд”, за която това е поредно отличие от конкурса. Тази година имаше и специална награда на журито, което включва големия поет Ваньо Вълчев и писателя Динко Динков. Те връчиха грамота на Магда Джубрилова за разказа „Животът е хитра хищна риба”.

Награждаването се проведе в изложбената зала на  филиала на Националната художествена академия в Пристанище Бургас, а с всяка изминала година бургаския конкурс привлича все повече изкушени от словото.