Най-големите куизни компании идват в Бургас през октомври - 14.09.2023

 За първи път в България ще се проведе мащабен форум на круизния бизнес: 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища /MedCruise/. Домакин на международния форум е „Пристанище Бургас” ЕАД, което е първото българско пристанище, прието за член на Асоциацията през 2015 г.

63-та Генерална асамблея на MedCruise е под егидата на Министерство на транспорта и съобщенията, а кооперираната подкрепа на държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”, „Пристанище Варна” ЕАД  и Община Бургас гарантират високо ниво. Събитието ще се състои в периода 10 - 13 октомври 2023 г. в Международен конгресен център-Бургас. На него се очакват над 300 делегати от цял свят.

За участие в асамблеята в Бургас пристигат 16 от най-големите и известни круизни компании в света: Royal Caribbean Group, Ambassador Cruise Line; Azamara; Carnival Cruise Line; Crystal Cruises; Fred. Olsen Cruise Lines; Holland America Line; Holland America Group, Serving Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn and P&O Australia; Scenic Group; SeaDream Yacht Club; Silversea Cruises; Swan Hellenic Cruises;Viking Cruises, ще имат свои представители като регистрациите продължават.

 Бургас ще бъде посетен и директорите на големи и малки круизни пристанища, членове на MedCruise, които по време на В2В срещите предстои да договорят посещения на пасажерски кораби за следващите няколко години.

На място участниците в Асамблеята ще се уверят в добрите условия за обслужване на пасажери, които предлагат българските пристанища. Домакинството ще даде възможност да презентираме Българското Черноморие, като дестинация с богато културно-историческо наследство и да покажем, че туристите може да се чувстват сигурни в страната ни.

Генералната асамблея в България ще бъде отразява от специализирани чужди медии, сред които Cruise & Ferry; Cruise Industry News; Cruises News Media Group; Seatrade Cruise News; независими блогъри и инфлуенсъри.

„Това е голяма реклама за България, за туризма ни, за Бургас и пристанището. Надявам се в бъдеще след приключването на войната в Украйна, в страната ни да бъдат възобновени посещенията на  круизни кораби”, посочи Мария Белколева, член на Борда на директорите на „Пристанище Бургас” ЕАД. MedCruise е най-голямата круизна асоциация в Европа, създадена през 1996 г., с цел да насърчава круизната индустрия в Средиземно море и прилежащите му морета. В нея членуват 22 държави от три различни континента - Африка, Азия и Европа, както и повече от 152 пристанища и 54 асоциирани членове.

Повече за събитието:

https://www.medcruise.com/news/events/63rd-medcruise-general-assembly-burgas