Порт Бургас започна с победа участието си в Международния спортен работнически фестивал - 2018

С победа над футболния състав на „Апоел Беер Шева”- Израел, представителният отбор на „Пристанище Бургас” ЕАД започна участието си в XV-тия Работнически спортен фестивал с международно участие, под патронажа на КНСБ. Проявата е част от календара на Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ и се провежда в курорта Албена. От 2011 г. БРФ „Спорт и здраве” учреди КУПА КНСБ проф. д-р Желязко Христов, която се връчва ежегодно на българските отбори.

 В настоящите игрите участват отбори от 16 държави от Европа, Азия, Африка и САЩ. Близо 1 700 участници ще се състезават в 19 вида спорт. Сред най-атрактивните състезания са тези по петанк, мини футбол, плажен футбол и тенис

Работници и служители със спортен дух от „Пристанище Бургас” ЕАД неизменно са участници във фестивала от неговото създаване.Те ще се състезават в три дисциплини - мини футбол, тенис на маса и шахмат. Впечатляващият резултат 5:1 срещу отбора от Израел дава надежди за добро крайно класиране в най-масовата спортна проява, в която умения и спортен дух мерят 46 отбора. Следващите съперници на бургаското пристанище в групата са отборите на „Енерго Атом”- Украйна и „Асарел Медет” АД.

Международният фестивал, който с годините се превърна в емблема на солидарност, толерантност, приятелство и феърплей продължава до 10 юни. Пожелаваме на нашите момчета достойно представяне и в следващите дни.