Пристанище Бургас - арена на вкусен фестивал и музика от 90-те - 07.08.2019

В рамките на няколко дни Пристанището в Бургас ще приюти няколко вида изкуство – кулинария, лятно кино, музика, литература, театър. От 7 до 11 август 2019 г. Бургас ще обогати културната си програма с нов градски фестивал -  Street food & Art Festival „Кино и храна”, който ще се проведе в свободната зона на Пристанище Бургас. Специално подбрани ресторанти и кухни на колела от цялата страна пристигат в Бургас, за да приготвят прясна и вкусна храна във всеки от фестивалните дни. Кулинарни блогъри и професионални готвачи ще покажат умения на живо пред феновете си. Сред тях има популярни лица, участници и победител в MasteChef - като Станислав Райчев, Карина Попова, Махмуд Албрияни, Кристиана Лазарова. Блогърите Станка Стоянова и Десислава Кирова също ще споделят вкусен опит с публиката. Кулинарни демонстрации ще разкрият тайните на азиатската, ориенталската, испанската и мексиканската кухня. Всяка фестивална вечер ще завършва с лятно кино и DJ партита. Музекалната акустична програма е поверена на Митко Таралежков, Tapi Band (Индия), Филип Аврамов, Le Push, Del Padre, Baila Conmigo (Венецуела).

В последния фестивален ден, за първи път в България ще се проведат и първите European Street Food Awards /Европейски стрийт фууд награди/  за България. Състезание, чийто победител ще представи страната ни на Големия финал на международните награди в Малмьо (Швеция) в края на септември.

На 09 и 10 август 2019 г. фестивалната зона е запазена за SPICE Music Festival - 90's edition, който се провежда с домакинството и подкрепата на Пристанище Бургас. Новият за Бургас музикален  фестивал, организиран от "КМД" ЕООД, Община Бургас и Пристанище Бургас, с изключителната подкрепа на Радио ENERGY. Най-големите звезди от 90-те и техните вечни хитове ще озвучат бургаския залив в разгара на лятото. Фестивалът ще събере на една сцена „East 17", „2 Unlimited", „Rednex", „Sonique", „Dr. Alban", „Haddaway", „СарреИа", „La Bouche", „Snap!", „2 Brothers on the 4th floor", „lce МС" и „С + С Music Factory", чиито хитове  и до днес са неизменна част от сетовете на стотици диджеи по света.   Освен световноизвестните денс формации в програмата ще се включат и знаковите хип-хоп изпълнители от „Ъпсурт“ и хаус бандата „Deep zone project“.  
Достъпът до фестивалната зона на 09 и 10 август ще е безплатен само за притежатели на билети за SPICE Music Festival.