Пристанище Бургас е представено на страниците на "Сruise industry news" - 12.08.2021

„Пристанище Бургас е в готовност да приема крузни кораби” е статията в специализираното издание издание „Сruise industry news”.

 

Статията е посветена на усилията на ръководството на бургаското пристанище за възвръщане на круизните посещения и инвестициите в подобряването на инфраструктурата, с цел привличане на на нови круизни компании в пристанището като Crystal Cruises, Silversea, Azamara Club Cruises, Mano Maritime.

 

Още през есента на тази година са първите възобновени посещения на пасажерски кораби в Бургас, като се очаква нарастване на круизните посещения през 2022 г.

 

Новооткрития Международен конгресен център, посетителския център „Кулата на фаропазача” и каботажните плавания са сред акцентите в статията. Посочени са и усилията на работната група за Черно море към Асоциацията на средиземноморски круизни пристанища „MedCruise” за популяризиране на Черно море и връщането на круизните кораби в региона.Членове на групата са пристанище Бургас, пристанище Варна, пристанище Одеса, пристанище Констанца, пристанище Истанбул и пристанище Трабзон.

 

„Пристанището на Бургас има модерна инфраструктура и е готово да посрещне туристи от круизни кораби. Ще бъдат предприети необходимите здравни мерки и ще бъдат спазени всички протоколи за опазване здравето на туристите “, се ангажират от ръководството на бургаското пристанище.

 

Оригиналната статия може да прочетете тук:

https://www.cruiseindustrynews.com/cruise-news/25400-port-of-burgas-ready-to-accept-cruise-ships.html 

 

Статията за бургаското пристанище е споделена и от други специализирани издания извън страната.