Започна десетата юбилейна ветроходна регата "Черноморец Бургас" - 2018

Изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов с плакет за особени заслуги за развитието на ветроходството в град Бургас

 

„Пристанище Бургас” ЕАД е домакин на поредното ветроходно състезание, което се организира в Бургас. На територията на Марината на пристанището днес /петък, 22 юни/ беше даден официален старт на X-та юбилейна ветроходна регата "Черноморец Бургас"2018. Традиционното ветроходно състезание е организирано от яхтклуб „Черноморец Бургас” със съдействието на Община Бургас,“Пристанище Бургас” ЕАД и подкрепата на редица фирми. Сред официални гости на тържеството по откриване на състезанието бяха зам.-кметът на община Бургас д-р Лорис Мануелян, Валентин Люцканов, главен секретар на Областна управа Бургас, и. д. кдп Александър Илиев, директор на Морска администрация Бургас и други приятели на ветроходния спорт.

 

На тържеството при откриването Валентин Николов от РВСК Бургас връчи на изпълнителния директор на бургаското пристанище Диян Димов почетен плакет за особени заслуги за развитието на ветроходството в град Бургас.

 

В юбилейната регата ще вземат участие 160 млади ветроходци. Те ще се състезават в детските класове Оптимист, Лазер 4.7, Кадет, 420, и олимпийските класове – 470 и Фин. В съдийския състав и журито на регатата са включени представители на трите ветроходни центрове – Бургаската съдийската колегия от ЯК „Черноморец Бургас”, с главен съдия на състезанието Пламен Георгиев, член на ръководството на Варненската ветроходна съдийска колегия. Съдийското жури е оглавено от международния съдия Георги Паунов от РВСК София, а членове са Бистра Рачева – РВСК Варна и Валентин Николов – РВСК Бургас. 


Пред Мостa на Бургас ще бъде разположена състезателната дистанция, като състезателните гонки в клас „Оптимист” ще бъдат на дистанция IODA вариант.

Ветроходната регата ще продължи до неделя, когато ще бъдат наградени призьорите в 6-те ветроходни класа.