Честит Никулден! - 06.12.2023

„Пристанище Бургас” ЕАД е част от празничната програма на общината за 6-ти декември - Никулден. По традиция всяка година жителите и гостите на града честват закрилника на Бургас Св. Николай Чудотворец с редица прояви.

След освещаването на обредната Никулденска трапеза в 11:00 часа пред „Магазия 1” в Зоната за обществен достъп на бургаския порт започна раздаването на рибен курбан за здраве.

Атракция за посетителите в празничния ден е катерът „Атия“, който акостира в района на „Магазия 1”. Корабът на ВМС се включва в Никулденския поздрав с корабни сирени заедно с плавателните съдове на влекачните компании, които отправят своето морско приветствие към бургазлии за празника в 13:00 часа.

 

Ръководството на „Пристанище Бургас” ЕАД, честити празника на всички жители на града, гости, приятели и партньори. В най-светлия ден за град Бургас Ви желаем да бъдете здрави! Нека Свети Николай Чудотворец бди над нас и над всички, за които, морето е съдба и живот! Нека ни пази от бури, а вятърът винаги да е попътен! Желаем Ви позитивизъм, сила и вяра да устоявате на несгодите в днешното противоречиво време! Преследвайте мечтите си! Вярвайте в себе си и нека успехът да бъде с Вас! Нека Свети Николай Чудотворец ни помага да творим малките човешки чудеса, които създават добруване и просперитет!