„Пристанище Бургас” ЕАД и „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД ще развиват съвместни проекти - 06/12/2021

Меморандум за сътрудничество подписаха ръководителите на Пристанище Бургас” ЕАД и „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. Церемонията се състоя на празничния за Бургас 6-ти декември, в който честваме закрилника Свети Николай Чудотворец в „Магазия 1” .

 

Подписи под документа положиха изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов, Главният изпълнителен директор на„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД Франк Кванте и главния финансов  директор на акционерното дружество Росен Филипов.

 

С действията си ръководствата на двете дружества целят да се насърчи и разшири сътрудничеството между Пристанище и Летище Бургас в областта на икономическото развитие на Бургаския Черноморски регион. Двете страни ще работят за разработване и изпълнение на съвместни проекти в областта на дигитализацията, зелената трансформация и иновациите; създаване на съвместна стратегия за развитие на морския и въздушния транспорт в региона; организиране и провеждане на съвместни мероприятия за жителите и туристи на гр. Бургас и др.

 

Ръководителите на бургаското пристанище и Фрапорт се обединиха около инициативата да направят най-доброто по въздух и море, на което са способни в името на просперитета на региона.

 

„Пристанище Бургас” ЕАД е член на доброволно обединение Алианс „Българско Черноморие“, създадено и учредено от представители на туристическия бранш, общините, хотелиери и ресторантьори, авиокомпании, туроператори и други заинтересовани страни, чиято цел е превръщането на Българското Черноморие в по-добър, по-устойчив и по-иновативен регион.

 

По време на церемонията на подписването на меморандума за партньорство ръководствата на дружествата си размениха макети на кораб и самолет, които в последствие ще бъдат изложени на видно за пътниците място на Летище Бургас и Пристанище Бургас.

 

В празничния ден посетителите в Зоната за свободен достъп на пристанището  имаха възможност да вкусят и от обредния Никулденски курбан, който по традиция се раздава за здраве.

В 13:00 часа в акваторията на бургаското пристанище влекачни компании отправиха морски Никулденски поздрав към жителите и гостите на града. Сирените на корабите и танца на влекачите успяха да допринесат още повече за празничното настроение в деня на Бургас.