„Пристанище Бургас” ЕАД със строги мерки и с жест на съпричастност в извънредното положение - 16.04.2020 г.

Строги мерки за неразпространението на вируса COVID-19 са въведени в бургаското пристанище от началото на извънредното положение. На работниците и служителите се раздават непрекъснато лични предпазни средства за еднократна и многократна употреба в зависимост от естеството им на работа. Работният ден започва със строг филтър на влизане - термометриране и дезинфекция, като не се допускат хора с признаци вирусно заболяване.

Силно ограничен е достъпът на външни лица до работниците и служителите в пристанището. Обезопасени с преградни стъкла са помещенията на „Деловодство” и „Бюро пропуски”. На входните пунктове са разлепени информационни табели недопускащи граждани без маски на територията на порта. Изградена и пусната в действие е рампа-вана за дезинфекция на влизащите в пристанището автомобили. Зоната за общенствен достъп се дезенфикцира няколкократно през деня.

Оперативките и съвещанията на Щаба за борба с COVID-19 в порта се осъществяват дистанционно, чрез платформа за визуална и гласова комуникация.

Товаро-разтоварната дейност се извършва по предписаните от Щаба мерки при спазване на строг контрол, след разрешение от властите за обработка на корабите. Работниците са обезпечени с нужните лични предпазни средства, не се допуска контакт с екипажите.

„Пристанище Бургас” ЕАД винаги е било част от Бургас и общността. Чрез две дарителски акции през април ръководството на „Пристанище Бургас” ЕАД прояви съпричастност за справяне с пандемията и подпомагане на нуждаещите се в извънредното положение. В началото на месеца на УМБАЛ – Бургас бяха преведени 20 000 лева за закупуване на така необходимите при овладяването на пандемията респиратори.

http://www.mbalburgas.com/bg/news/view/6/1635

В предпразничните дни на Възкресение Христово по инициатива на ръководството бургаското пристанище са закупени и дарени на Община Бургас 500 козунака, като част от инициативата „Куриери на доброто”. Част от тях ще достигнат до лекарите, медицинските и здравни работници, които са на първа линия в борбата с вируса в Бургас, а останалите по преценка на Общинския щаб ще бъдат зарадват нуждаещите се и социално слаби наши съграждани.

Радващо е да видим, че в трудни времена се обединяваме и добротата, човечността и грижата за близките са вътре в нас.

По повод предстоящия Велик християнски празник, ръководството на бургаското пристанище пожелава на своите работници, служители, партньори и на всички бургазлии здраве, топлота в сърцата, благоденствие, търпение и светлина в душите!