„Пристанище Бургас“ ЕАД ще бъде представено като крузина дестинация на страниците на „CruiseTimes“

Авторитетното издание „CruiseTimes“ прояви интерес към Бургас като круизна дестинация. Медията изпрати специален кореспондент, който на място да се запознае с условията при обслужване на пасажерите в пристанище Бургас и възможностите на региона като туристическа дестинация. Представянето на Бургас в специализираното издание /е-сайт и списание/ за круизна индустрия е резултат от постигната договореност между „Пристанище Бургас” ЕАД и главния редактор на медията Франсис Генън (Frances Gannon). CruiseTimes е една от трите световни специализирани медии отразяващи дейността на най-голямата световна асоциация на круизните портове MedCruise.

Репортерът Шейн Мълейн ( Shane Mullane) е натоварен със задачата да проучи региона, да се запознае с историческите и природни забележителности, възможностите за туризъм и функционалността на Пасажерския терминал в Бургас. По време на престоя си представителят на медията посети „Пристанище Бургас” ЕАД, разгледа Морска гара и реновираната „Магазия 1”, качи се на ветрохода „Rainbow Warrior” и се запозна с кампанията на Greenpeace „Свободни от пластмаса”. Домакините от „Пристанище Бургас” ЕАД и Община Бургас организираха морско пътешествие до остров „Света Анастасия”, посещение на Етнографския музей, Археологическия музей  и Пясъчния фестивал. В програмата на кореспондента беше включено пътуване до архитектурния резерват Жеравна, Созопол и Несебър със съдействието на Владимир Караджов, представител на туроператорския бранш, специализиран в обслужването на круизни туристи. В края на своето посещение журналистът каза, че е приятно впечатлен след опознаването на региона. „Пристанището на Бургас има какво да предложи на слизащите пътници. Освен безспорния чар на непосредствената обстановка на самия Бургас, пристанището служи като вътрешен портал за много интригуващи и уникални места наблизо, които си заслужава да бъдат посетени”, каза Мълейн по време на среща с Диян Димов, изпълнителен директор на „Пристанище Бургас” ЕАД.

Въпреки спада в круизния бизнес в Черноморския басейн, поради неблагоприятната геополитическа обстановка в региона, се стремим да привлечем интереса на круизните компании към Бургас. Медийно партньорство, чрез представяне на Бургас в престижно круизно издание несъмнено ще е с положителен резултат, убедени са от ръководството на бургаското пристанище. Медията е изключителен авторитет в круизната общност. Рекламната кампания на полуостров Аляска в изданието вече е дала резултат и дестинацията бележи чувствителен ръст при посещенията от круизни кораби през последните няколко години.